Як вибрати міський рюкзак

Рюкзак перестав бути атрибутом лише мандрівників та туристів. Зараз міські мешканці використовують його повсякденно, зручно переносячи ноутбуки, ділові папери, дрібні покупки. Для таких цілей розроблені міські рюкзаки. Вони відрізняються від туристичних значно меншим об’ємом, лаконічним дизайном і мінімальною кількістю виступаючих деталей. Останній момент пов’язаний з необхідністю використовувати рюкзак у щільному натовпі містян, наприклад, у метро або в черзі. Гладка поверхня не зачепиться за речі інших людей та не пошкодить їх. Аби рюкзак став для вас максимально зручним, зважайте на деякі рекомендації з його вибору.

Як вибрати міський рюкзак

Головні критерії вибору

Сучасний замінник портфеля або сумки має відповідати певним вимогам. Тож перед тим як купити рюкзак, слід оцінити такі характеристики:

  • Міцність матеріалу та швів. Вам може знадобитися покласти до рюкзака лише ноутбук, а може — ще й щось важке. Тому наплічник має бути добре пошитий із цупкої щільної тканини. Не має спостерігатися ниток, що стирчать, або недороблених швів. 
  • Зручність. В ідеалі ви не маєте відчувати рюкзака на плечах. Це означає, що лямки достатньо широкі, а спинка анатомічна. Якщо є вентиляція, це додасть комфорту в спекотну погоду. 
  • Вологостійкість. Тканина має бути просочена спеціальною речовиною, що відштовхує воду, бруд та сніг. Добре себе показали такі матеріали, як екошкіра, поліестер, нейлон. 
  • Безпека. Для міського рюкзака дуже важливо, щоб він був захищений від злодіїв. З цією метою виробники застосовують приховану застібку, а на фронтальній частині рюкзака не роблять взагалі ніяких кишень. 
  • Організація внутрішнього простору. Залежно від того, який гаджет вам потрібен щодня, обирайте розмір відділення. Більшість міських рюкзаків розраховані на стандартні ноутбуки з діагоналлю 14, 15 або 17 дюймів. Для носіння планшета знадобиться рюкзак з меншим відділенням. 

Як визначити підхожий об’єм

Зазвичай для міського рюкзака достатнім є об’єм у 25 літрів. Цього цілком достатньо, щоб вмістити гаджети, зарядні пристрої, невеликий перекус та пляшку води. Якщо ви часто подорожуєте літаком, обирайте такий рюкзак, який би відповідав найчастішим вимогам авіакомпаній до ручної поклажі. Це розміри приблизно 55х40х20 см.

Додаткові аксесуари

Рюкзаки для міста характеризуються підвищеною зручністю у використанні разом із гаджетами. Вони мають перехідники для навушників та USB-кабелів для швидкої підзарядки. Корисними доповненнями є: 

  • тримач для сонячних окулярів;
  • петлі, що блокують відкриття блискавки;
  • кишеня для ключів з невеличким карабіном тощо. 

Бренд

Зазвичай міські рюкзаки пропонують бренди, що випускають сумочки, барсетки тощо. Водночас цікаві моделі можна обрати серед продукції так званих outdoor-брендів, тобто тих, які працюють здебільшого над туристичними рюкзаками. Такі наплічники дуже зручні, місткі, при цьому мають різноманітний дизайн.


1
0
416
ThorstenOverstre
Мир путешествий

Предыдущие публикации


Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Наверх