Практичні способи покращити домашній інтернет-зв'язок

Якісне та швидке інтернет-з'єднання особливо важливе в наш час, коли ви проводите так багато часу вдома. Ось кілька корисних порад від технологічних експертів про те, що робити, якщо ваш інтернет зникає або стає дуже повільним.

Практичні способи покращити домашній інтернет-зв'язок

Слабке інтернет-з'єднання: що робити?

Якщо ваше домашнє з’єднання слабке, навіть коли ви перебуваєте поруч з основним модемом, є кілька порад, які ви можете спробувати для розв'язання проблеми з вхідним з’єднанням:

  • Положення модема. Правильне розташування основного модема дуже важливо для якісного підключення до Інтернету. Спробуйте змінити його. Модем слід розміщувати там, де вхідний сигнал найсильніший. Наприклад, біля вікна.
  • Спеціальні засоби вимірювання швидкості Інтернету допоможуть вам знайти місце найсильнішого сигналу вдома. Використовуючи цей інструмент, отримувачі Інтернет-послуг можуть самостійно оцінити швидкість наданого їм Інтернет-з’єднання, яке буде отримано за допомогою наявного комп’ютера та програмного забезпечення. 
  • Додаткове обладнання. Ще один спосіб швидко та легко посилити вхідне з’єднання — це додаткове зовнішнє обладнання. Є два варіанти — зовнішня спрямована антена або зовнішній модем. Спрямована антена проста в установці та має високий коефіцієнт посилення сигналу, але її необхідно закріпити на зовнішній стіні будинку з боку, де розташована базова станція.
  • Водночас зовнішній модем не повинен бути звернений до базової станції. Він має всенаправлену антену, підключається до будь-якого Wi-Fi модему та встановлюється без свердління стіни. Кабель для модема можна провести прямо через вікно, без необхідності свердлити отвори в стіні будинку.

Це ж правило діє як для спрямованої антени, так і для зовнішнього модема. Їх слід встановлювати там, де немає додаткових перешкод. Важливо, щоб прилади не були загороджені дахом будинку або великими деревами.

Додайте швидкості вашому інтернету

Один із провайдерів — Київстар, пропонує покращити та пришвидшити ваш інтернет. Швидкість 1 Гбіт/с доступна за умови сумісності маршрутизатора та пристроїв, підключених через Wi-Fi. Але для доступності такої функції, ваш роутер повинен мати певні технічні характеристики — підтримка портів LAN/WAN 10/100/1000 Мбіт/с. Також мережева карта повинна підтримувати швидкість 1 Гбіт/с. Якщо ваш роутер немає такої функції, то підібрати роутер під Гігабіт можна в будь-якому інтернет-магазині.

Багатьма сучасними модемами можна керувати за допомогою інтелектуальних програм, рекомендованих виробником, на вашому телефоні. Важливо пам'ятати, що головний модем повинен розташовуватися там, де сигнал вхідного з'єднання найсильніший. А додаткові маршрутизатори потрібно розташувати якомога далі від нього, але на такій відстані, щоб взаємне з'єднання залишалося хорошим.


0
0
226
ignatkova
Мир путешествий

Предыдущие публикации


Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Наверх